2021-05-27 08:30:54• hírek • Szatmár.ro

Közel 200, csodaszép pályamunka érkezett a Napsugár Óvoda rajzversenyére

Az eddigi évek hagyományai szerint idén is megrendezte anyák napi rajzversenyét a Napsugár Óvoda. Az idei esztendőben viszont a verseny részévé vált az óvoda SZIV nevet viselő Erasmus+ projektjének, így nem csak Szatmár megye óvodásai, de a tanintézmény partneróvodáinak gyermekei is részt vehettek a versenyen.

„A felhívásra közel 200 pályamunka érkezett, és nagyon örültünk, hogy az óvónénik és a gyerekek ilyen lelkesen és ilyen nagy szeretettel nyúltak ehhez a témához” – mondta el szerkesztőségünknek Szilágyi Noémi óvodavezető a rajzok május 26-ai kiállításának megnyitóján.

Elmondta, az Anyák napi kiállítást azért foglalták bele a projektbe, mert ebben a pályázatban a környezettudatos nevelés mellett az érzelmi intelligencia fejlesztésről is szó van, ezért úgy gondolták, ez a kettő nagyon jól kiegészíti egymást.

A közel 200 rajzot a szerdai napon szakavatott zsűri értékelte, Muhi Sándor nyugalmazott pedagógus, Deák Lilla, a Johann Ettinger Német Líceum rajz szakos tanára, valamint Bak Éva, a Sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola szintén rajz szakos tanára személyében.

A szatmári óvodások munkái mellett Nagyenyedről, a gyomaendrődi óvodából, a debreceni Mesekert Óvodából is érkeztek rajzok. A versenyt több korosztály szerint hirdették meg a szervezők, 3-tól 7 éves korig.

A tárlat anyagából egy virtuális kiállítás is fog készülni, melyet majd a Református Gimnázium honlapján szeretnének népszerűsíteni a szervezők.











A pályázat lebonyolítása Európai Uniós pénzügyi támogatásból Erasmus+ stratégiai partnerségek keretében valósult meg. A közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: